Välkommen till Aspnäskyrkans gemensamma bibelläsning.
Välkommen att delta i brottningen med skriften och kommentera gärna texterna själv.

måndag 7 oktober 2013

Senapskornet

21 Och han sade till dem: ”Inte tas lampan fram för att ställas under sädesmåttet eller under bänken. Den sätts på hållaren. 22 Det finns ingenting dolt som inte skall dras fram och ingenting undangömt som inte skall komma till synes. 23 Hör, du som har öron att höra med.”
24 Och han sade till dem: ”Ge akt på det ni hör. Med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er, och ännu mer skall ni få. 25 Ty den som har, han skall få, men den som inte har, från honom skall tas också det han har.”

Liknelsen om den växande sådden

26 Och han sade: ”Med Guds rike är det som när en man har fått utsädet i jorden. 27 Han sover och stiger upp, dagar och nätter går, och säden gror och växer, han vet inte hur. 28 Av sig själv bär jorden gröda, först strå, så ax, så moget vete i axet. 29 Men när grödan är mogen låter han skäran gå, för skördetiden är inne.”

Liknelsen om senapskornet

30 Och han sade: ”Vad skall vi likna Guds rike vid? Vad skall vi använda för bild? 31 Det är som ett senapskorn, som är det minsta av alla frön här på jorden när man sår det, 32 men när det har såtts skjuter det upp och blir större än alla örter och får så stora grenar att himlens fåglar kan bygga bo i dess skugga.” 33 Med många sådana liknelser förkunnade han ordet för dem, så långt de nu kunde fatta det. 34 Han talade bara i liknelser till dem, men när han hade blivit ensam med lärjungarna förklarade han allt.
                                                                                                                                           Mark 4:21-34

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar